pop vijf links
logo
pop vijf rechts

Een dag bij Peuterspeelgroep 't Rondeel

 

Naast het gezamenlijk spelen als tekenen, knippen, verven, etc. kan er ook vrijuit worden gespeeld. Er is voor elk wat wils, onder andere duplo, verkleedkleren, puzzels, boekjes, spelletjes, poppenwagens en veel meer.

Voor de taalontwikkeling vinden wij het heel belangrijk om voor te lezen. We lezen in de ochtend en middag, na het fruit eten, voor. We gaan zelf met de kinderen naar de bibliotheek, in de Noord, om boekjes uit te zoeken.

Zingen en muziek maken is favoriet bij veel kinderen en leidsters. Er wordt dan ook veel gezongen, evt. met hulp van een c.d. Dansen, met allerlei bewegingen, hoort hier ook bij.


Buitenspelen
Bij droog weer gaan we naar buiten. Bij het 't Rondeel hebben we een omheinde speelplaats met diverse speelattributen. We gaan elke dag met de kinderen naar de winkel voor boodschappen of te wandelen door het dorp. Hier is veel te zien en te beleven. Zwaaien naar de kinderen op het schoolplein, kijken naar de nieuwe huizen die worden gebouwd, even rennen met een bal op het voetbalveld enz.

Zorgboerderij Noorderend
Bezoekjes aan de zorg-boerderij "Noorderend" staan drie of vier keer in de week op het programma. Hier bezoeken we de stal met koeien en mogen de kinderen worteltjes en hooi voeren. In het konijnenhok kunnen de kinderen zelf de konijntjes aaien en ook de kippen worden niet vergeten. Soms mogen we de eitjes uit het hok halen en mee nemen naar 't Rondeel om te koken. In het voorjaar gaan we naar de lammetjes en de jonge geitjes bij andere boeren in de buurt. 
Bij de zorg-boerderij bestaat ook de mogelijkheid om met cliënten activiteiten uit te voeren. Dit kan variëren van plantjes zetten of de stal vegen. We zien dat de licht dementerende en onze kinderen hier veel plezier aan beleven.De kinderen lopen met een wandelkoord en voldoende leidsters.

Natuurlijk wordt er ook aandacht geschonken aan de festiviteiten door het jaar heen. Met Sint Maarten gaan we met onze lampions bij diverse huizen in het dorp langs om hier ons ingestudeerde liedje ten gehore te brengen. Ook vieren we Sinterklaas, Kerstmis, de verjaardag van Pinkeltje op 1 februari, Carnaval, Pasen, Moederdag, Vaderdag, verjaardagen van de kinderen, etc.

De peuterspeelgroep bestaat uit maximaal 16 kinderen met 2 leidsters.