pop vijf links
logo
pop vijf rechts

poppetje groen kdv


Een dag bij Pinkeltje

 

Omdat een dagelijks terugkerend ritme belangrijk is voor een kind, houden wij vaste tijden aan voor het eten, drinken en slapen. Voor de baby's en jongste kinderen is het daarom van belang om de voeding en rusttijden aan ons door te geven.

Naast het gezamenlijk spelen als tekenen, knippen, verven, etc. kan er ook vrijuit worden gespeeld. Er is voor elk wat wils, onder andere duplo, verkleedkleren, puzzels, boekjes, spelletjes, poppenwagens en veel meer.

Voor de taalontwikkeling vinden wij het heel belangrijk om voor te lezen. We lezen in de ochtend en middag, na het fruit eten, voor. We gaan zelf met de kinderen naar de bibliotheek, in de Noord, om boekjes uit te zoeken.

Zingen en muziek maken is favoriet bij veel kinderen en leidsters. Er wordt dan ook veel gezongen, evt. met hulp van een c.d. Dansen, met allerlei bewegingen, hoort hier ook bij.


Buitenspelen
Bij droog weer gaan we naar buiten. Bij het kinderdagverblijf hebben we een omheinde tuin met diverse speelattributen. We gaan elke dag met de kinderen naar de winkel voor boodschappen of te wandelen door het dorp. Hier is veel te zien en te beleven. Zwaaien naar de kinderen op het schoolplein, kijken naar de nieuwe huizen die worden gebouwd, even rennen met een bal op het voetbalveld enz.

 

Zorgboerderij Noorderend
Bezoekjes aan de zorg-boerderij "Noorderend" staan drie of vier keer in de week op het programma. Hier bezoeken we de stal met koeien en mogen de kinderen worteltjes en hooi voeren. In het konijnenhok kunnen de kinderen zelf de konijntjes aaien en ook de kippen worden niet vergeten. Soms mogen we de eitjes uit het hok halen en mee nemen naar "Pinkeltje" om te koken. In het voorjaar gaan we naar de lammetjes en de jonge geitjes bij andere boeren in de buurt. De jongsten zitten in de wandelwagen en de oudere kinderen die goed kunnen lopen houden vast.

Op afspraak gaan we één keer in de twee weken met 5 of 6 kinderen naar de zorgboerderij om samen met de cliënten een activiteit uit te voeren. Dit kan variëren van plantjes zetten of de stal vegen. We zien dat de licht dementerende en onze kinderen hier veel plezier aan beleven.

Natuurlijk wordt er ook aandacht geschonken aan de festiviteiten door het jaar heen. Met Sint Maarten gaan we met onze lampions bij diverse huizen in het dorp langs om hier ons ingestudeerde liedje ten gehore te brengen. Ook vieren we Sinterklaas, Kerstmis, de verjaardag van Pinkeltje op 1 februari, Carnaval, Pasen, Moederdag, Vaderdag, verjaardagen van de kinderen, etc.

slogan3


Buitenschoolse Opvang 't Rondeel 4-12 jaar

 

[one_half]K.d.v. Pinkeltje biedt al ruim 28 jaar opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Vanaf het schooljaar 2010/2011 is daar de buitenschoolse ( bso.) opvang 't Rondeel bij gekomen. We stellen ons ten doel om professionele, kwalitatief goede en betaalbare kinderopvang te leveren. 't Rondeel wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kind door een vertrouwde en uitdagende omgeving te creëren. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat uw kind zich veilig voelt binnen de groep en van daaruit kan ontdekken en spelen en weet dat uw kind op een prettige manier wordt op gevangen.

Onze visie op de ontwikkeling van kinderen is beschreven in ons pedagogisch beleidsplan en uitgewerkt in een pedagogisch werkplan voor de buitenschoolse opvang. U bent natuurlijk ook van harte welkom om, samen met uw kind, onze bso te bezoeken voordat u uw keuze maakt. U kunt hiervoor een afspraak maken. Wij hopen van harte u binnenkort als klant te kunnen begroeten! Voor verdere informatie betreffende ons beleid sturen wij graag ons pedagogisch beleidsplan, via de mail, naar u toe.

De opvang wordt verzorgd in een erkende kindercentra welke is opgenomen in het landelijk register onder nummer:L.R.K. nr.608616898.