This image for Image Layouts addon

Kinderdagverblijf

Een dagelijks terugkerend ritme is belangrijk voor een kind. Wij hebben daarom vaste tijden voor het eten, drinken, slapen en natuurlijk spelen. Voor de taalontwikkeling lezen wij graag voor aan de kinderen. Maar het meest favoriet bij iedereen blijft toch wel samen zingen en dansen. 

Pinkeltje biedt kwalitatief goede en verantwoorde opvang. Wij gaan ervanuit dat ieder kind zich ontwikkelt op zijn eigen tempo. Onze pedagogisch medewerkers proberen deze ontwikkeling op een positieve manier te stimuleren.

Belangrijk hiervoor zijn de pedagogische basisdoelen:

  • Emotionele veiligheid: We bieden een veilige vertrouwde omgeving aan de kinderen met de vaste pedagogisch medewerkers op de groep. Doordat een kind zich veilig voelt kan het zich optimaal ontwikkelen.
  • Persoonlijke competentie: Wij waarderen de kinderen en laten ze zo veel mogelijk zelf ontdekken, door zelf te doen.
  • Sociale competitie: Ieder kind krijgt de ruimte om een eigen plekje te creëren in de groep. De pedagogisch medewerkers leren de kinderen naar elkaar te luisteren en begeleiden het groepsgevoel.
  • Waarden en Normen: Onze pedagogisch medewerkers hebben een voorbeeldfunctie. Zij geven de kinderen mee elkaar te respecteren en laten merken dat iedereen er mag zijn.

We laten de kinderen b.v. in een eet situatie, als zij daaraan toe zijn, zelf hun brood smeren. Ze mogen kiezen wat ze op brood willen, helpen elkaar door iets aan te geven, netjes vragen als ze iets willen, op hun beurt wachten enz. We spreken de Nederlandse taal. Mocht u interesse hebben in ons pedagogisch beleidsplan dan sturen we dit graag toe.

Image
Image
Image

Dagelijks uitjes naar de winkel, de zorgboerderij en onze andere activiteiten

Zodra het weer het toelaat gaan we graag naar buiten met de kinderen. We hebben een groot omheind speelterrein met diverse attributen. Dit terrein grenst aan het schoolplein. We gaan elke dag met de kinderen naar de winkel voor boodschappen of wandelen door het dorp. Zwaaien naar de andere kinderen op het schoolplein, kijken naar de nieuwe huizen die worden gebouwd of lekker rennen met de bal op het voetbalveld. 

Bezoekjes aan zorgboerderij Noorderend staan drie of vier keer in de week op het programma. Hier bezoeken we de stal met koeien en mogen de kinderen worteltjes en hooi voeren. In het konijnenhok even de beestjes aaien. En vergeet de rondscharrelende kippen niet. Soms mogen we een eitje uit het hok halen om deze mee terug te nemen naar de opvang om te koken. 

Natuurlijk wordt er ook aandacht geschonken aan de festiviteiten door het jaar heen. Met Sint-Maarten gaan we met onze lampions bij diverse huizen in het dorp langs om hier ons ingestudeerde liedje ten gehore te brengen. Ook vieren we Sinterklaas, Kerst, Carnaval, Pasen, Moederdag, Vaderdag, de verjaardagen van de kinderen. 

Binnen knutselen we met de kinderen, we spelen met de duplo, puzzels, poppen of de kinderen bedenken zelf allerlei rol/fantasie spelletjes. Natuurlijk doen we ook kringspelletjes, gymmen enz. We zijn lid van de bibliotheek die in de school is gehuisvest. Regelmatig gaan we met de oudste kinderen boekjes ruilen en even spelen bij de “bieb”.  Wij vinden het belangrijk om dagelijks voor te lezen. Zo heeft de taalontwikkeling onze extra aandacht. We werken ook regelmatig met de thema´s van Uk en Puk.

Adresgegevens

Middenweg 541a
1704 BE Heerhugowaard

Bereikbaarheid:
T: 072 - 534 5550
E: info@kinderopvangbabbels.nl

ma t/m vrij 07.00 tot 18.00 uur